Home
Reading
Searching
Subscribe
Sponsors
Statistics
Posting
Contact
Spam
Lists
Links
About
Hosting
Filtering
Features Download
Marketing
Archives
FAQ
Blog
 
Gmane
From: Frank Mandarino <fmandarino <at> endrelia.com>
Subject: Re: Problem using arecord and aplay
Newsgroups: gmane.linux.alsa.devel
Date: Tuesday 8th January 2008 19:02:54 UTC (over 10 years ago)
conn intel wrote:
> Dear Friends,
> 
> I am using kernel 2.6.22.2, and  following alsa library and utilities :
> alsa-lib-1.0.14a & alsa-utils-1.0.14. I am having problem executing
arecord
> and aplay alsa utilities. After executing below command it returns
> immeaditely to command prompt with following messages. The command and
> output::
> 
> # arecord -c 2 -d 10 -f S16_LE -r 44100 -t wav /home/test.wav
> Recording WAVE '/home/test.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 44100
> Hz, St
> ereo
> ALSA sound/arm/as352x-audio.c:1153: len:15888
> arecord: set_params:1012: unable to install sw params:
> start_mode: DATA
> xrun_mode: STOP
> tstamp_mode: NONE
> period_step: 1
> sleep_min: 0
> avail_min: 0
> xfer_align: 10
> silence_threshold: 0
> silence_size: 0
> boundary: 1445068800
> #
> 
> waiting for any comments or suggestions.
> 
> Thank you,
> 
> Ankur.

Ankur,

I had the same problem, and used to link aplay statically, until Michel
Benoit determined that building alsa-lib with the configure option
"--with-versioned=no" solved the problem:

http://mailman.alsa-project.org/pipermail/alsa-devel/2007-May/000900.html

Regards,
../fam
-- 
Frank Mandarino                                fmandarino(a)endrelia.com
Endrelia Technologies Inc.
Toronto, Ontario, Canada
 
CD: 3ms