Home
Reading
Searching
Subscribe
Sponsors
Statistics
Posting
Contact
Spam
Lists
Links
About
Hosting
Filtering
Features Download
Marketing
Archives
FAQ
Blog
 
Gmane
From: Chris Purves <chris <at> northfolk.ca>
Subject: cannot play xvid in windows
Newsgroups: gmane.comp.video.transcode.user
Date: Thursday 16th February 2006 03:17:59 UTC (over 10 years ago)
Hello,

I have transcoded an mjpeg/pcm avi to an xvid4/pcm avi.  When I attempt 
to play in windows, the audio and sometimes video play back too fast.  I 
have tried on Windows Media Player 10 and 7 as well as the XVid player 
from sourceforge, all with similar results.  I have downloaded Koepi's 
xvid codec.

I am able to play the file properly on the DivX player, but not others. 
  Has anyone else experienced this?  Below is the command I used to call 
transcode as well as the output.


transcode -i ./MVI_0166.AVI -o output.avi -y xvid4 -N 0x01 -f 0,5 -w 1000



transcode v1.0.2 (C) 2001-2003 Thomas Oestreich, 2003-2004 T. Bitterberg
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
************************************************
**                                            **
**  No css library available. See             **
**  /usr/share/doc/libdvdread3/README.Debian  **
**  for more information.                     **
**                                            **
************************************************
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
[transcode] (probe) suggested AV correction -D 0 (0 ms) | AV 0 ms | 0 ms
[transcode] auto-probing source ./MVI_0166.AVI (ok)
[transcode] V: import format    | MJPG RIFF data, AVI (V=ffmpeg|A=avi)
[transcode] V: import frame     | 640x480  1.33:1
[transcode] V: bits/pixel       | 0.109 (low)
[transcode] V: decoding fps,frc | 30.000,5
[transcode] V: Y'CbCr           | YV12/I420
[transcode] A: import format    | 0x1     PCM          [11024, 8,1]   88 
kbps
[transcode] A: export format    | 0x1     PCM          [11024, 8,1]   88 
kbps
[transcode] V: encoding fps,frc | 30.000,5
[transcode] A: bytes per frame  | 365 (367.466667)
[transcode] A: adjustment       | [email protected]
[transcode] V: IA32/AMD64 accel | 3dnowext (3dnowext 3dnow mmxext mmx asm
C)
tc_memcpy: using mmx for memcpy
[transcode] V: video buffer     | 10 @ 640x480
[import_avi.so] v0.4.2 (2002-05-24) (video) * | (audio) *
[import_ffmpeg.so] v0.1.12 (2004-05-07) (video) ffmpeg: MS 
MPEG4v1-3/MPEG4/MJPEG
[export_xvid4.so] v0.0.5 (2003-12-05) (video) XviD 1.0.x series (aka API 
4.0) | (audio) MPEG/AC3/PCM
[import_avi.so] format=0x1, rate=11024 Hz, bits=8, channels=1, bitrate=88
[transcode] input is mjpeg, reducing range from YUVJ420P to YUV420P
[filter.c] Filter "levels=output=16-240:pre=1" with args 
(levels=output=16-240:pre=1)
[filter.c] Filter "levels=output=16-240:pre=1" not loaded. Loading ...
[filter.c] Loading (levels=output=16-240:pre=1) ..
[filter_levels.so]: v1.0.0 (2004-06-09) Luminosity level scaler #0
[filter_levels.so]: scaling 0-255 gamma 1.000000 to 16-240
[filter_levels.so]: pre-processing filter
[export_xvid4.so] Neither './xvid4.cfg' nor '~/.transcode/xvid4.cfg'
[export_xvid4.so] found. Default settings will be used instead.
[encoder.c] Delaying audio (0)


-- 
Good day, eh.
Chris
 
CD: 4ms